Monday, January 26, 2009

Peryön- İnsan Yönetimi Kongresi ve Çalıştayı

Merhaba,

yaklaşık 3 yıl düzenleme kurulunda bulunduğum KalDer-Peryön işbirliğinin bitmesinden üzüntü duyuyorum. İşbirliği içinde geçen başarılı etkinlikler için her iki dernekteki arkadaşlarıma teşekkür ederim :)

Her iki derneğe etkinliklerinde başarılar dilerim.

http://www.ik2009.org


Kongre Yeri
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi

08:30
Kayıt

09:00 - 09:30
Açılış Konuşmaları

Konuşmacılar: İç Anadolu Şubesi YK BaşkanıPeryön Başkanı

09:30 - 10:30
Kongre Konuşması "Yaşama Tutkuyla Tutunmak"

İçerik: Tutku, insan hayatının rengidir. Ömrün her anına artı değer katar. İş yaparken, dinlenirken, eğlenirken, severken, kısaca yaşarken tutku, etkisini hep olumlu yönde gösterir. Bu fikrin ışığında, kongrenin ilk oturumunda, yaşamın her anında tutkuya tutunmanın, tutkuyla tutunmanın etkileri ve katkıları konuşulacaktır.

Konuşmacı: Prof. Dr. Üstün Dökmen

10:30 - 11:00
Kahve Molası

11:00 - 12:00
Oturum "Pozitif Psikoloji ve Tutku "

İçerik: İçinde bulunduğumuz süreçte iş yaşamında çalışanların eksikliklerini düzeltmek yerine artılarını yüceltmenin verimliliğe katkısının daha fazla olduğu düşüncesi bir inanış olmaktan çıkıp bilimsel bir gerçeklik olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu önemli konuyu performans değerlendirmesi aşamasında dikkatlice kullanmanın iş verimliliğine katkısı büyük olacaktır. Bu amaçla oluşturulan ilgili oturumda çalışanların motivasyonu, performansı ve katılımını onların duygularına, kalplerine dokunarak yönetme konusu işlenecektir.

Konuşmacılar: Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur / Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Emre Konuk / Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı

12:00 - 13:00
Öğle Yemeği

13:00 - 13:40
Oturum "Tutkunun Zaferi"

İçerik: Günümüzde tutkunun iş hayatına değer kattığına inanan kuruluşlar başarılı çalışmaları ile diğer kurumlara örnek olmaktadırlar. Bu oturumda işini tutkulu ve doğru yapan ve PERYÖN İK Yönetimi ödülleri ile ödüllendirilen üç başarılı firma fark yaratan uygulamalarını katılımcılarla paylaşacaktır.

Oturum Başkanı :Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka - HRM Danışmanlık

Konuşmacılar:Turkcell - Dilara Uğur / İnsan Kaynakları Planlama Müdürü Tofaş - Mahide Sondikme / İnsan Kaynakları Geliştirme Yöneticisi TNT - Zümrüt Erkan / İnsan Kaynakları Direktörü
Oturum Sponsoru:HUMAN RESOURCES MANAGEMENT

13:40 - 14:50
Oturum "Tutkunun Dayanılmaz Çekiciliği"

İçerik: İşgörenlerin işyerine bağlılığı, kuruluşun etkili ve verimli çalışmasını sağlar. Ancak şu sorunun yanıtı kolaylıkla verilememektedir: Çalışanları tutkuyla kuruma bağlamanın yolları nelerdir? Bu oturumda, ilgili konuda başarılı bir grafik çizen üç kurum yetkililerinden sorunun yanıtı alınacak ve tutkunun gücünü keşfedenlerin sırları açıklanacaktır.

Oturum Başkanı :Birol Saylan - Limak Holding

Konuşmacılar:Garanti Bankası - Onur Özgödek / İnsan Kaynakları Sistem Geliştirme Yöneticisi Bilim İlaç - Aykut Bora / İnsan Kaynakları Direktörü Tusaş Motor San. A.Ş. - Ersin Özkan / İnsan Kaynakları Direktörü
Oturum Sponsoru:LİMAK HOLDİNG

14:50 - 15:00
Kahve Molası

15:00 - 16:15
Oturum "Yine, Yeni Yeniden 5510..."

İçerik: Tutku iş yaşamına renk katarken mevzuatlar da işin çatısını oluşturur. Çatısız iş yaşamı olmayacağı için bu oturumda iş yaşamı ve sosyal güvencenin şekillendirilmesi ve mevzuat reformunda gelinen nokta irdelenecektir.

Oturum Başkanı :Avukat Doğan Gözde Özgödek

Konuşmacı:Hüseyin Karslıoğlu / Yeminli Mali Müşavir
Oturum Sponsoru:ÖZGÖDEK HUKUK BÜROSU

16:15 - 17:15
Kapanış Konuşması

İçerik: Bu cumhuriyeti kuranlar tutkuyla birbirlerine tutundular. Kurtuluşa tutkuyla inandılar. Özgürlük için tutkuyla çalıştılar, savaştılar. Yoktan var ettiler. Onca yokluk içinde dünyanın ilk kadın jet pilotunu yetiştirdiler. Kongremizin logosunda da yer alan Sn. Sabiha Gökçen'den daha güzel kim anlatabilir "tutkuyla tutunmanın" yaratabileceği mucizeyi?


Konuşmacı: Sunay Akın

17:15 - 17:45
Sanat Etkinliği

Kongre Etkinliği: Resim Sergisi

KalDer-Ankara İnsan Kaynakları Kongresi

Merhaba,

yaklaşık 3 yıl düzenleme kurulunda bulunduğum KalDer-Peryön işbirliğinin bitmesinden üzüntü duyuyorum. İşbirliği içinde geçen başarılı etkinlikler için her iki dernekteki arkadaşlarıma teşekkür ederim :)

Her iki derneğe etkinliklerinde başarılar dilerim.


İnsan Kaynakları Kongresi


Program ve Kayıt
Çalıştaylar
Sanat Etkinlikleri
Sponsorlar
Kongre Programı
08.30 - 09.30
Kayıt
09.30 - 09.40
Açılış
Kongre Başkanı: Dr. Sema Özçer / May Danışmanlık Kurucu Ortağı
ODTÜ İşletme Bölümü'nden mezun oldu. Yüksek lisans eğitimini Sosyal Politika, doktora eğitimini Yönetim Bilimleri Bölümü'nde yaptı. Hazırladığı "Yaratıcılığın Yönetimi" konulu teziyle doktora derecesi aldı. İtalya'da aralarında ALITALIA ve FIAT'ın da bulunduğu çeşitli kuruluşlarda, insan kaynağının etken yönetimiyle ilgili çalışmalara katıldı. Organizasyon ve yönetim geliştirme alanındaki danışmanlık ve eğitim çalışmalarını 1997 yılından bu yana kurucusu olduğu May Danışmanlık'ta sürdürmektedir. Investors In People (IIP) Türkiye'nin kurucu ortağı olan Özçer, aynı zamanda, Investor In People'ın ilk Türk danışmanıdır.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
09.40 -11.10
Yaşam, Kriz ve İnsan Dair
Dr. Gülsün Zeytinoğlu / Yönetici ve Takım Koçu
NLP, koçluk, hipnoz, sistem düşüncesi, modelleme, sanat terapisi ve ilgili alanlar üzerinde çalışmıştır. Türkiye, Amerika ve Dubai'de konuk konuşmacı olarak davet edildiği çeşitli konferanslarda NLP, liderlik ve koçluk konularında pek çok sunum gerçekleştirmiştir. 2000-2006 yıllarında Mimar Sinan ve İstanbul Ticaret Üniversitelerinde NLP, kişisel gelişim, etkin iletişim ve yaratıcılık seminerleri ve dersleri vermiştir. Coaches Training Institute (CTI) koçluk eğitimlerinin Avrupa, Orta ve UzakDoğu ve Güney Afrika'daki sertifikalı eğitmenidir. Kadın Girişimciler Derneği (KAGİDER)'in kurucu üyesidir. Birinci dönem KAGİDER Yönetim Kurulu üyeliği ve eğitim komitesi başkanlığında bulunmuştur.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
Prof. Dr. Osman Altuğ / Marmara Üniversitesi İşletme Bölümü Başkanı
1983-1996 yılları arasında aralıksız olarak çeşitli bakanlıklarda bakan ve başbakan danışmanlığı, 1996-1997 döneminde ise T.C. Başbakanlık Başdanışmanlığı görevlerinde bulundu. Muhasebe, Finansman, Kooperatifçilik, Uygulamalı İktisat alanlarında uzman olan Altuğ'un yayınlanmış pek çok eseri bulunmaktadır.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
11.10 - 11.30
Kahve Arası
11.30 - 13.00
İnsana Dair Stratejiler
Panel Başkanı: Haluk Gümüşderelioğlu / Türk Traktör ve Ziraat Makineleri A.Ş., İnsan Kaynakları, Kalite Sistemleri ve Kurumsal Gelişim Müdürü
İş yaşamına 1990 yılında Brisa'da Karışım Proses Mühendisi olarak başladı, 1994 yılında 1 yıl süreyle ABD'de iş hayatını sürdürdü. 1995 yılında girdiği Türk Traktör ve Ziraat Mak. A.Ş.'de halen İnsan Kaynakları, Kalite Sistemleri ve Kurumsal İletişim Müdürü olarak çalışmaktadır. Gümüşderelioğlu, 1998 yılı itibarıyla Ulusal Kalite Ödülü sürecinde Değerlendirici ve Başdeğerlendirici olarak görev almaktadır. 2001 yılından bu yana Koç Holding İnsan Kaynakları Politikalarına Yön Verme Projelerinde (İşdeğerlendirme ve Ücretlendirme, Gelişim Planlama, 360 Derece Değerlendirme, Koç Akademi, vb.) aktif olarak rol ve sorumluluk alan Gümüşderelioğlu, halen Koç Topluluğu Koç Akademi Kurulu üyesidir.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
Kaan Gürgenç / Borusan Lojistik Genel Müdürü
1988 yılında Uludağ Üniversitesi Ekonomi bölümünden lisans, 1989'da İstanbul Üniversitesi İş İdaresi'nden yüksek lisans derecelerini aldı. 2000 yılında Ohio State University'de "Executive Logistics Management Certificate" çalışmasını tamamladı. Profesyonel iş hayatına 1989'da Arçelik A.Ş'de başlamış, daha sonra 1996 - 1999 yılları arasında United Distillers Güney Doğu Avrupa Lojistik Direktörlüğü, 1999 - 2001 yılları arasında da Horoz Lojistik A.Ş Genel Müdürlüğü görevlerinde bulunmuştur. Borusan Grubuna katılmadan önce Korda A.Ş. Genel Müdürü olarak görev yaptı.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
Erhan Baş / Bilim İlaç Genel Müdürü
1983 yılında İstanbul Tıp Fakültesi'ni bitirdi. 1993 yılında Boğaziçi Üniversitesi'nden Biomedikal Mühendisliği yüksek lisans derecesini almıştır. 1994-1995 yıllarında Boğaziçi Üniversitesi ‘İş idaresi' sertifika programını ve 1999-2000 yıllarında da Marmara Üniversitesi ‘Stratejik işletme yönetimi' sertifika programını bitirmiştir. En son olarak 2000 yılında Harvard Business School'da ‘Genel Müdürlük', 2002 yılında London Business School'da "Senior Executive Programme" 2006 yılında ise Wharton Business School'da "Executive Development Programme" eğitimlerini almıştır. 1990 yılında product manager olarak başladığı ilaç sektörü yaşamına, Bilim İlaç Sanayi ve Ticaret A.Ş.'de genel müdür olarak devam etmektedir.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
Mustafa Yılmaz / Aksa Akrilik Genel Müdürü
1971 yılında Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nden Kimya Yüksek Mühendisi olarak mezun olmuş, yüksek lisans eğitimini de yine aynı fakültede tamamlamıştır. Harvard Business School'da Advanced Management Program'ına katılarak "Üst Düzey Yöneticilik" eğitimi almıştır. Etibank Ergani Bakır İşletmesi'nde iş hayatına atılan Yılmaz, 1974 yılında İşletme Mühendisi olarak göreve başladığı AKSA Akrilik Kimya Sanayi A.Ş.'de, 1985 yılında Teknik Genel Müdür Yardımcılığı'na, 2002 tarihinde Genel Müdürlük görevine atanmıştır. AKKÖK Şirketler Grubu'na bağlı AKSA, bugün dünyanın en büyük entegre akrilik elyaf üreticisidir.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
13.00 - 14.00
Öğle Yemeği
14.00 - 14.15
Sanat Etkinliği / Dans Gösterisi
14.15 - 15.45
İnsana Yatırım ve Krizden Çıkış
Ece Süeren / JTI Türkiye İK ve İdari İşler Direktörü
1969 İstanbul doğumlu Ok, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi mezunudur. Kariyerine, 1992'de JTI'da, resepsiyonist olarak başladı. İnsan Kaynakları ve İdari İşler Departmanı Asistanı, Eğitim ve Geliştirme Asistanı, Eğitim Uzmanı ve Eğitim Şefi olarak görev yaptı. 1999'da Eğitim ve Geliştirme Müdürü; 2005'de İşe Alım, Eğitim, Kariyer Planlama ve Yedekleme Sisteminden sorumlu Müdür ve 2007'de İK Direktörü görevlerine atandı. JTI Türkiye'nin Kariyer Planlama Sistematiğini ve şirketi bu konuda "best practice market" konumuna oturtan Eğitim Sistematiğini kurdu. JTI'ı her yıl Kurumsal Oyunlar'da temsil ederek, şirketine altın madalya kazandıran, eski bir milli yüzücüdür.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
Nihat Çukurkaya / CEVA Lojistik İK Direktörü
iş hayatına 1996 yılında Intersun Holding - Dubai'de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladı. 2001 yılında TNT Lojistik Türkiye'nin kuruluşunda İnsan Kaynakları biriminde görev aldı. 2008 yılı Eylül ayında Türkiye operasyonlarındaki sorumlulukları yanı sıra Yunanistan, Bulgaristan, Sırbistan ve Makedonya'nın da içinde bulunduğu Balkan ülkelerinin İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini üstlendi. Kasım 2008'den beri Ceva Türkiye ve Balkan ülkeleri organizasyonunda İnsan Kaynakları sorumlulukları yanı sıra İletişim Direktörlüğü görevini de yürütmektedir.
Hewitt'in Türkiye'de 2008 yılında düzenlemiş olduğu En İyi İşyeri araştırmasında Ceva Lojistik birinci oldu.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.

Şinasi Yörük / İntendis İlaç, Genel Müdürü
Hewitt'in Türkiye'de 2008 yılında düzenlemiş olduğu En İyi İşyeri araştırmasında İntendis İlaç üçüncü oldu.
15.45 - 16.05
Kahve Arası
16.05 - 17.30
Mutlu Çalışmak ve Mutlu Yaşamak
16.05 - 16.45
PQ'nuzun Ayarıyla Oynayın!Özlem Çakır / İmaj ve İletişim Danışmanı
İmaj Danışmanlığı eğitimini New York'ta Fashion Institude of Tecnology arkasından da Atlanta'da London Image Institude'da tamamladı. Farklı konularda eğitimler veren Çakır aynı zamanda, üst düzey yöneticilere ve politikacılara kişisel imaj danışmanlığı yapmaktadır. Mayıs 2005'de P&G Beauty ödül töreninde yılın en başarılı kişisel imaj danışmanı ödülüne sektörün basın mensupları tarafından layık görülmüştür. Yapı Kredi Yayınları'ndan ‘Profesyonel Yaşamda Kişisel İmaj ve Sosyal Yaşam Etiketi' isimli kitabı bulunmaktadır.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.
16.50 - 17.30
Çığlığın GücüDr. Ala Elcircevi / Doktor Ala Gelişim Merkezi Kurucusu
Ya kendi "Pozitif Yaşam" oyununda rol alarak tercih ettiğin rolü oynarsın, ya da başkasının yazdığı oyunda sana verilen rolü üstlenirsin. Seçim senindir.
Dubai doğumlu Elcircevi, 1995 yılında Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni bitirip T.C. Vatandaşlığına geçti. 1998 - 2003 yılları arasında Ankara Üniversitesi'nde Genel Cerrah olarak görev yaptı. Mesleğini hastalar ile iyi iletişim kurmadan gerçekleştiremeyeceğine inanan Doktor Ala, Anthony Robins, Tom Mc Carty, Brian Tracy, Steven Covey, Tony Buzan gibi duayenlerden kişisel gelişim eğitimleri aldı ve kurduğu Doktor Ala Gelişim Merkezi ile bilgi birikimini paylaşmaya başladı. Zihin Haritaları (mind mapping) konusunda dünyadaki lisanslı eğitmenlerden biri olan Dr. Elcircevi Türkiye'deki tek lisanslı kişidir. Dr. Ala Elcircevi, 4 yılda 24 ülkede 7'den 70'e onbinlerce insanla bilgi birikimini paylaştı.
Ayrıntılı özgeçmiş için tıklayınız.

Kongre Kayıt Bedelleri

5 Şubat'a kadar
6 Şubat sonrası
KalDer Üyeleri
105 TL
115 TL
Diğer
125 TL
135 TL
Öğrenci (25 yaşından küçük, çalışmayan)
40 TL
45 TL
Çalıştay Kayıt Bedelleri

KalDer Üyeleri
Diğer
Kongre Katılımcıları
75 TL
95 TL
Çalıştay Katılımcıları
110 TL
130 TL
Kayıt formu için tıklayınız.
Kongre Kayıt ve Stand Alanı Ücretleri Hesap NumarasıHesap Adı: KalDer Ankara Şubesiİş Bankası GOP Şubesi 4241-0238374 numaralı hesap
İletişim ve KayıtAsterya Kongre HizmetleriODTÜ Yerleşkesi Yurtlar Bölgesi Terminal Binası, AnkaraTel : 0312 210 38 61Faks : 0312 210 38 68E-posta: ikk@asterya.com