Monday, January 26, 2009

Peryön- İnsan Yönetimi Kongresi ve Çalıştayı

Merhaba,

yaklaşık 3 yıl düzenleme kurulunda bulunduğum KalDer-Peryön işbirliğinin bitmesinden üzüntü duyuyorum. İşbirliği içinde geçen başarılı etkinlikler için her iki dernekteki arkadaşlarıma teşekkür ederim :)

Her iki derneğe etkinliklerinde başarılar dilerim.

http://www.ik2009.org


Kongre Yeri
ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi

08:30
Kayıt

09:00 - 09:30
Açılış Konuşmaları

Konuşmacılar: İç Anadolu Şubesi YK BaşkanıPeryön Başkanı

09:30 - 10:30
Kongre Konuşması "Yaşama Tutkuyla Tutunmak"

İçerik: Tutku, insan hayatının rengidir. Ömrün her anına artı değer katar. İş yaparken, dinlenirken, eğlenirken, severken, kısaca yaşarken tutku, etkisini hep olumlu yönde gösterir. Bu fikrin ışığında, kongrenin ilk oturumunda, yaşamın her anında tutkuya tutunmanın, tutkuyla tutunmanın etkileri ve katkıları konuşulacaktır.

Konuşmacı: Prof. Dr. Üstün Dökmen

10:30 - 11:00
Kahve Molası

11:00 - 12:00
Oturum "Pozitif Psikoloji ve Tutku "

İçerik: İçinde bulunduğumuz süreçte iş yaşamında çalışanların eksikliklerini düzeltmek yerine artılarını yüceltmenin verimliliğe katkısının daha fazla olduğu düşüncesi bir inanış olmaktan çıkıp bilimsel bir gerçeklik olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu önemli konuyu performans değerlendirmesi aşamasında dikkatlice kullanmanın iş verimliliğine katkısı büyük olacaktır. Bu amaçla oluşturulan ilgili oturumda çalışanların motivasyonu, performansı ve katılımını onların duygularına, kalplerine dokunarak yönetme konusu işlenecektir.

Konuşmacılar: Prof. Dr. Mehmet Zihni Sungur / Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı Emre Konuk / Davranış Bilimleri Enstitüsü Kurucu Başkanı

12:00 - 13:00
Öğle Yemeği

13:00 - 13:40
Oturum "Tutkunun Zaferi"

İçerik: Günümüzde tutkunun iş hayatına değer kattığına inanan kuruluşlar başarılı çalışmaları ile diğer kurumlara örnek olmaktadırlar. Bu oturumda işini tutkulu ve doğru yapan ve PERYÖN İK Yönetimi ödülleri ile ödüllendirilen üç başarılı firma fark yaratan uygulamalarını katılımcılarla paylaşacaktır.

Oturum Başkanı :Aylin Coşkunoğlu Nazlıaka - HRM Danışmanlık

Konuşmacılar:Turkcell - Dilara Uğur / İnsan Kaynakları Planlama Müdürü Tofaş - Mahide Sondikme / İnsan Kaynakları Geliştirme Yöneticisi TNT - Zümrüt Erkan / İnsan Kaynakları Direktörü
Oturum Sponsoru:HUMAN RESOURCES MANAGEMENT

13:40 - 14:50
Oturum "Tutkunun Dayanılmaz Çekiciliği"

İçerik: İşgörenlerin işyerine bağlılığı, kuruluşun etkili ve verimli çalışmasını sağlar. Ancak şu sorunun yanıtı kolaylıkla verilememektedir: Çalışanları tutkuyla kuruma bağlamanın yolları nelerdir? Bu oturumda, ilgili konuda başarılı bir grafik çizen üç kurum yetkililerinden sorunun yanıtı alınacak ve tutkunun gücünü keşfedenlerin sırları açıklanacaktır.

Oturum Başkanı :Birol Saylan - Limak Holding

Konuşmacılar:Garanti Bankası - Onur Özgödek / İnsan Kaynakları Sistem Geliştirme Yöneticisi Bilim İlaç - Aykut Bora / İnsan Kaynakları Direktörü Tusaş Motor San. A.Ş. - Ersin Özkan / İnsan Kaynakları Direktörü
Oturum Sponsoru:LİMAK HOLDİNG

14:50 - 15:00
Kahve Molası

15:00 - 16:15
Oturum "Yine, Yeni Yeniden 5510..."

İçerik: Tutku iş yaşamına renk katarken mevzuatlar da işin çatısını oluşturur. Çatısız iş yaşamı olmayacağı için bu oturumda iş yaşamı ve sosyal güvencenin şekillendirilmesi ve mevzuat reformunda gelinen nokta irdelenecektir.

Oturum Başkanı :Avukat Doğan Gözde Özgödek

Konuşmacı:Hüseyin Karslıoğlu / Yeminli Mali Müşavir
Oturum Sponsoru:ÖZGÖDEK HUKUK BÜROSU

16:15 - 17:15
Kapanış Konuşması

İçerik: Bu cumhuriyeti kuranlar tutkuyla birbirlerine tutundular. Kurtuluşa tutkuyla inandılar. Özgürlük için tutkuyla çalıştılar, savaştılar. Yoktan var ettiler. Onca yokluk içinde dünyanın ilk kadın jet pilotunu yetiştirdiler. Kongremizin logosunda da yer alan Sn. Sabiha Gökçen'den daha güzel kim anlatabilir "tutkuyla tutunmanın" yaratabileceği mucizeyi?


Konuşmacı: Sunay Akın

17:15 - 17:45
Sanat Etkinliği

Kongre Etkinliği: Resim Sergisi

No comments: