Thursday, December 06, 2007

Beklenmeyen bir etki görürseniz, bilin ki sorumlu benim...

Beklenmeyen bir etki görürseniz, bilin ki sorumlu benim...
Evet bu yazımda hiç yapmak istemediğim bir şeyi yapıyorum.
Hap gibi öneriler veriyorum. Ama hapları kullandığınızda, beklenmeyen bir etki görürseniz; örneğin iş bulursanız, yeni bir çalışma arkadaşına kavuşursanız, eğitiminize katılımcı sağlarsanız, bilin ki sorumlu benim :)

Önce işsizlere haplar...
* Özgeçmişinizle beraber mutlaka bir kapak mektubu hazırlayın. Örneği nerede diye sormayın, girin bir arama motoruna bulun.
* Özgeçmişinizin boyutunun 200 KB'i aşmamasına dikkat edin. Hatta 100 KB'a indirin. Unutmayın bazı şirketlerin e-posta alım kapasitesi sadece 100 KB.
* Özgeçmişiniz hazır, kapak mektubunuz da var. Tüm başvurularınızı aynı iletide göndermeyin yani tek bir iletiyle 100 kuruma başvurmayın cc yaparak. Her kuruma ayrı ayrı gönderin.
* E-posta adresiniz, fantastikdortlu@hotmail.com , cilginbedis@yahoo.com, karamuratinfedaisi@gmail.com gibi sizi yansıtan :) kullanıcı adı olmasın. Varsa da bunu değil, mümkünse sadece adınızı soyadınızı içeren bir kullanıcı adınız olsun.
* E-posta ile özgeçmişinizi ve kapak mektubunuzu gönderirken mutlaka önceden ekli dosyaların açılıp açılmadığını kontrol edin.
* İşe yerleştirme sitelerini iyice inceleyin, gereksinim ve arayışlarınıza uygun olanları seçin.
* Uygun olduğunuzu düşündüğünüz işe başvurmadan önce mutlaka özgeçmişinizi güncelleyin. Unutmayın, bu tür sitelerde sorgulama güncellik sırasına göre yapılmaktadır.
* Sadece siteleri veya e-postanızı değil, e-toplulukları da iş aramak için kullanın. Örneğin bugüne kadar 250'ye yakın işsizin iş bulduğu RecruitmenTurkey. http://finance.groups.yahoo.com/group/RecruitmenTurkey/ adresine girip JOIN deyin veya RecruitmenTurkey-subscribe@yahoogroups.com adresine boş bir ileti göndererek üye olup, sonrasında tüm İK içerikli paylaşımlarınızı (örneğin özgeçmişiniz gibi) RecruitmenTurkey@yahoogroups.com adresine göndererek en az 15.400 üyeye doğrudan gönderin.
* e-topluluk da mı yetmedi? O zaman şansınızı bir de sanal ağlarda deneyin. Örneğin cember.net, openbc.com, hi5.com, linkedin.com gibi...

İnsan Kaynakları & Eğitim Kurumları - Bölümleri Çalışanları...
* Yeni bir çalışma arkadaşı veya danışmanlık yaptığınız kuruma yeni bir çalışan arıyorsanız, siz de e-topluluklara üye olup, uygun adayı kovalayabilirsiniz. Yapmanız gereken tek şey, iletinin konu bölümüne IS:KURUMADI, POZISYONADI, SEHIR bilgilerini yazmanız...
* Eğitim duyurusu göndereceksiniz, aynı şekilde iletinin konu bölümüne EGITIM yazarak ilanınızı gönderebilirsiniz.
* cember.net, openbc.com, hi5.com, linkedin.com gibi sanal ağları da kullanabilirsiniz.
Her iki belirti için son haplar da, kendinize ait web sitesi olanlar veya blog yazarları... İşsizseniz; kendinizi tanıtın, beyin avcısı iseniz buralara da bir göz atın derim...

@rtemiz :)

No comments: